Известие

Collapse
No announcement yet.

Регулация и обтягане на ръчна спирачка на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rumenti77 Покажи съобщение
    Накладките и дисковете са като нови,сменявани са преди 10 хил.км.Дисковете са Брембо макс,а накладките TRW.Днес ще я мъча пак,ама вече незнам какво да я правя.Много по-добре щеше да има някой който повече разбира от мене да ми помогне ама....На запален мотор ли се обезвъздушават спирачките или няма значение?А най тъпото е ,че вече нямам почти никакви спирачки.Сигурно не съм я обезвъздушил като хората,а като натисна силно до долу педала предните гуми почват да влачат при положение,че имам АBS.
    Те хубаво са сменяни, ама как са износени сега, че и моте бяха нови, но с разбитите супорти на апаратите се бяха износили на триъгълник, като профил... а и от това trw хич не бях доволен отзад.
    Иначе това с абс-а и спирачките е малко странно...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      Те хубаво са сменяни, ама как са износени сега, че и моте бяха нови, но с разбитите супорти на апаратите се бяха износили на триъгълник, като профил... а и от това trw хич не бях доволен отзад.
      Иначе това с абс-а и спирачките е малко странно...
      Ами не,те си стоят и като нови,равно износени(почти като нови) и
      т.н.Незнам утре живи и здрави(Mordohy)като ми донесе неговите апарати с Ваклинката(Vaklinator) и Мариян(Мuroman) ще ги пробваме и ако и тогава не стане нищо ще и е...а ма...та и барака........сори,че така ама вече ми писва да се занимавам с железа.
      Last edited by rumenti77; d.m.y г., 07:34.
      ALFA ROMEO 155 1.8 TS 8V -ex.
      sigpicALFA ROMEO 155 2.0 TS 8V-настояща
      0898463130-Румен

Comment

Абе не изчетох всичко и сигурно ще се повторя, ама да не държат задните спирачки са виновни или кантара или маркучетата след него. Те се разлагат и се запушват под налягане.
        Иначе ръчната на тия кенефи не е като барабанната на москвич, но и не е необходимо.
        Ако има голям ход педала, то са се развалили регулаторит.
        Друго просто няма.
        Колкото и да са шибани накладките и дисковете, пак трябва да спира!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от rumenti77 Покажи съобщение
          Ами не,те си стоят и като нови,равно износени(почти като нови) и
          т.н.Незнам утре живи и здрави(Mordohy)като ми донесе неговите апарати с Ваклинката(Vaklinator) и Мариян(Мuroman) ще ги пробваме и ако и тогава не стане нищо ще и е...а ма...та и барака........сори,че така ама вече ми писва да се занимавам с железа.
          ЕЕЕ на 34-ри съм и акъл няма да ми дойде.
          ALFA ROMEO 155 1.8 TS 8V -ex.
          sigpicALFA ROMEO 155 2.0 TS 8V-настояща
          0898463130-Румен

Comment

Абе я да попитам и аз за тая ръчна-държи ми само лявото колело. Дисковете и накладките са добре в общи линии, щото крачната спирачка на задните колелета е много добра, поне при прегледа така сочи. Явно проблемът е в тресчотките на ръчната-на дясното колело тресчотката е много по-извъртяна напред от на лявото-може ли да се направи нещо без да се сменят накладки и т.н.

Comment

Аз бих пробвал да отвия цилиндъра ръчно, ама това само за спорт.
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Трябва ли да се сваля апарата за целта, че не можах много добре да разбера? Жилата на ръчната са различно обтегнати-оная кобиличка, на която се закачат е на една страна

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                  Трябва ли да се сваля апарата за целта, че не можах много добре да разбера? Жилата на ръчната са различно обтегнати-оная кобиличка, на която се закачат е на една страна
                  Да!
                  Ама само теоретично, защото никога не съм го правил.

Comment

Пробвай следното - охлабваш и откачаш жилата откъм апаратите. Палиш колата, натискаш силно спирачката 10-20 пъти, закачаш жилата и регулираш ръчната. И гледаш дали има промяна.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Пробвай следното - охлабваш и откачаш жилата откъм апаратите. Палиш колата, натискаш силно спирачката 10-20 пъти, закачаш жилата и регулираш ръчната. И гледаш дали има промяна.
                      Ще го пробвам това-дано да се върнат тресчотките в нормално положение, не ми се сменят цели апарати, мисля, че има още хляб в моите. Благодаря ви, колеги

П.С. Значи откачах жилата, откачах и десния апарат-има леко износване в горния му водач и му е скъсан прашника на буталото. Иначе мисля, че няма друг проблем. Въпреки това обаче жилата стоят на една страна и лявото хваща повече. След това закачих жилата, направих това с помпенето на педала и регулирането и вече имам ръчна от 4-я зъб яко. Сега, доколко хваща еднакво не знам-мисля, че все пак отдясно държи по-слабо, струва ми се, че има нещо нередно с дължините на жилата, може да са сменяни от предишния собственик и да не са правилните жила.
                      Last edited by Dimicha; d.m.y г., 16:03.

Comment

Working...
                      X